Unik räntesänkning idag!

En stor nyhet idag är att Riksbanken sänker reporäntan till 0%. För första gången någonsin sänker Riksbanken räntan till denna nivå. Anledningen till varför Riksbanken i dag sänker räntan är att det är väldigt oroligt i många Europeiska länder och vi måste öka den ekonomiska aktiviteten i Sverige och i våra europeiska grannländer. Ekonomiska bedömmare runt om i Europa tolkar sänkningen av räntan som ett första steg när det gäller att öka stabiliteten i Europa.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Per-Ola Moström

  Sanningen är nog den att efter 8 års Alliansstyre så har vi nått gränsen!
  Arbetslösheten skenade under Alliansens tid och då hjälper inte Riksbankens politik!
  Nu är man nere på noll!

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Riksbanken sänkte reporätan till stor del för att den europeiska markanden är osäker samtidigt som den rödgröna budgeten är så svag att det inte ger positiva signaler på fortsatt utveckling i Sverige

 2. 100 Procent Säker

  Räntan sänks vilket gör det mera fördelaktigt att låna. Har svensken för små/få lån i nuläget? Knappast. Denna ränteradering är bara ännu ett tydligt tecken på att det ekonomiska läget i Sverige och i Europa är på väg rakt åt skogen. Vi skjuter dagens problem på morgondagen. Våra barn kommer få betala priset av vår frikostighet och för att vi ”öppnat våra hjärtan”. Tragiskt och oansvarigt men tydligen har många ekonomiska bedömare kloka svar: vi lånar oss ur vår ekonomiska kris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.