Mer fysisk aktivitet i skolan!

Under en av debatterna på Nordiska rådets 66:e session i Stockholm så kom frågan upp om hur det ser ut med fysisyk aktivitet i skolan i våra nordiska länder. Finland och Serige liknar varandra inom detta område men Danmark och Norge har båda tagit ett steg längre. De har infört fysisk aktivitet aktivitet varje dag på schemat i grundksolan. I Danmark har man 45 minuters fysisk aktivitet varje dag och i Norge har man 60 minuter per dag. Det finns en rad olika studier som alla visar att mer fysyisk aktivitet ökar elevernas välbefinnande och de presterar mer i skolan. Det blev en intressant diskussion och vi var alla eniga om att Sverige och Finland också måste följa efter våra nordiska grannar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.