Betydelsefullt att vaccinera barn!

Vi har en gemensam stor global utmaning att hantera. Vi blir fler och fler människor på jorden och det är inte en hållbar situation. Ett tydligt tecken på att vi tar denna utmaning på allvar är att fler och fler utvecklingsländer visar upp minskade barnkullar mycket tack vare att barnadödligheten minskar och livslängden ökar. Microsoftgrundaren Bill Gates donerade i söndags 3,7 miljarder kronor till kampen mot malaria och andra infektionssjukdomar i utvecklingsländerna. För en dryg månad sedan donerade Bill Gates en stor summa pengar till kampen mot Ebola. Tillsammans gör alla hjälporganisationer och Bill and Melinda Gates Foundation ett stort jobb för se till att alla barn vaccineras mot sjukdomar allt för att barnkullarna ska minska i varje familj. Procentuellt är befolkningstillväxten snabbast i Afrika . Antalet människor ökar ändå mest i östra och södra Asien. Därför är det betydelsefullt att insatserna är riktade och nyttjas där de behövs bäst.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.