Var finns trovärdigheten hos (MP)?

I går presenterade Migrationsverket mer detaljerade siffror på hur asylinvandringen kommer att se ut. Vi lever i en väldigt orolig värld och det visar sig i ett ökat antal människor på flykt från sina hemländer. Jag lyssnade på en intervju med ansvariga på Migrationsverket i går och ett gemensamt ansvar inom EU:s medlemsländer är ett måste för att kunna hantera situationen. Alliansregeringen annonserade precis innan valet att en del av den ökade kostanden för asylinvandringen skulle tas från biståndsbudgeten. Kritiken från Miljöpartiet lät inte vänta på sig och företrädare sa tydligt att Sverige har råd med både en generös biståndsbudget och en generös flyktingpolitik samt att ökade kostnader för det senare bör sökas på andra håll i statsbudgeten. Nu sitter Miljöpartiet i en regering där de dessutom driver frågan att det ska bli möjligt att ansöka om asyl från svenska ambassader i utlandet – en reform som rimligen skulle spä på dagens exceptionella situation. Hur detta ska finansieras beskriver Åsa Romson (MP) som en olycklig situation att även den rödgröna regeringen finansierar den ökade asylinvandring med medel från biståndsbudgeten. Var finns trovärdigheten hos (MP)?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.