Alliansens budgetförslag presenteras idag!

I dag presenterar Alliansen sitt gemensamma budgetalternativ. Ett budgetalternativ som sätter jobb och ekonomi i främsta rummet. Kvalitet och tillgänglighet i välfärden sätts i fokus för att fortsätta utveckla Sverige. Sverige är det enda land i EU där den offentliga skulden väntas minska mellan 2006 och 2014, vi har högst arbetskraftsdeltagande och högst sysselsättningsgrad i EU. Alliansen har ett jobbmål om att över fem miljoner människor ska ha ett jobb att gå till år 2020 genom att sysselsättningen ökar med 350 000 personer. Arbetet för att nå dit börjar i skolan. Stora satsningar görs för att stärka upp kunskapskraven .
Små och medelstora företag spelar en central roll för framväxten av nya jobb. Alliansen föreslår ett omfattande paket av regelförenklingar och förbättringar för entreprenörer, även åtgärder för att förbättra regelverket för generationsskiften. Åtgärder för att halvera tiden det tar att starta ett företag samt sänkt krav på aktiekapital är betydelsefulla . Ökade anslag till landsbygdsprogrammet bidrar till utveckling av landsbygden och fler jobb i hela landet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.