Konst för mänskliga rättigheter!

I går hade jag förmånen att få inviga en stor konstutställning i Umeå . Det är en konstutställning som kommer att pågå fram till den 20 november på temat sanningens, godhetens och tålamodets konst. De 18 kinesiska konstnärerna som visar sin konst bygger den på mänskliga rättigheter och visar tydligt vilka skillnader det finns när det gäller att leva i ett land som ständigt kränker de mänskliga rättigheterna. Inom konsten är det bara fantasin som sätter gränser, inom konsten kan våra mänskliga rättigheter tolkas av alla trots att vi talar olika språk. Använder vi konst som uttryckssätt för våra mänskliga rättigheter så kan vi komma hur långt som helst. Ta chansen och besök konstutställningen på Folkets Hus i Umeå.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Varför granskas inte hela vårdsektorn? Det finns bra offentlig vård och omsorg likaväl som det finns bra alternativa driftsformer. tyvärr finns det mindre bra verksamheter både inom det offentliga som inom de alternativa driftformerna. Jag tycker att det senaste valresultatet i många inlandskommuner i Vösterbotten visar på att det offentliga inte riktigt lyckats med den solidariska välfärden som är grunden i den proposition som regeringen nu lägger fram.

   • Jan-Erik Vahlström

    Revisionen som jag hänvisar till gäller ju det s.k fria vårdvalet. Att hos vissa fungerar bra och mindre bra lär nog även i fortsättningen tyvärr förekomma. Revisionen pekar ju inte ut speciella vårdcentraler eller sjukhus utan belyser vilka konsekvenser som det fria vårdvalet har fått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.