Rimmar lite illa!

Kulturminister Alice Bah Khunke har fått stor uppmärksamhet på många olika sätt. Det är bra att kulturfrågorna engagerar och det är bra att de kommer medias fokus. Förra veckan gick riksdagens kulturutskott ut med den förändrade budgeten för kulturområdet. Rödgröna politiker i kulturutskottet var upprörda över att prioriteringarna var felaktiga och att ramarna för kulturområdet minskade. Vad de rödgröna inte har berättat är att med de rödgröna skattehöjningarna som var planerade att genomföras så skulle hela kultursektorn få ökade kostnader med dryga 2 miljarder. Alliansens budget som vann i riksdagens omröstning innebär ca 17 miljarder mindre satsningar inom alla områden eftersom det är ett ansträngt ekonomiskt läge. För kulturområdet innebär Alliansens budget bland annat att stödet till kulturtidskrifter minskar med 15 miljoner. Denna minskning får enligt rödgröna företrädare katastrofala konsekvenser för hela kultursektorn. Det rimmar lite konstigt när man jämför på detta sätt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. Isak

  Men bästa Fru Elisabeth Björnsdotter hur kan du ta med ett parti som exkluderar
  många svenskar i det kulturutbud som fanns i budgeten beroende på att dom är
  inga riktiga svenskar, det trodde jag inte om dig. Och hur ser du på samarbetet
  med det rasistiska och det nyfascistiska partiet SD? Med eller utan extraval?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Alliansen samarbetar inte med SD. Vi röstar på våra egna förslag och om SD anser att de är bra och röstar på samma förslag är det inget som Alliansen är ansvarig för.

 2. Lilian Holloway

  Det var en så fullständigt korkad kommentar att jag bara baxnar. Är det ett tecken på dumskallarnas regemente, eller vad? Tack för att du svarade, klockrent och vederhäftigt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.