Julfrid gäller inte alla!

De flesta av oss ser fram emot att fira en fridfull jul tillsammans med nära och kära. Den positiva förväntan som finns hos oss delas inte av alla. Under julhelgen kommer många kvinnor att uppleva hot, våld och i många fall även misshandel. Antalet samtal till kvinnojourer runt om i landet ökar en helg som denna och statistik som finns från 2012 visar att drygt 28 000 fall av misshandel mot kvinnor över 18 år anmäldes. Det är en oacceptabel situation att så många kvinnor och flickor inte ska känna trygghet i sitt eget hem. Mörkertalet är stort och mycket beror på att det fortfarande är en stor skam för kvinnor att erkänna att de blivit utsatta för våld eller andra övergrepp. Situationen för kvinnojourer ser väldigt olika ut i landet och en långsiktig finansiering skulle underlätta kvinnojourernas möjlighet att arbeta både långsiktigt och mer akut.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. leif

    Glöm inte alla arbetslösa och svaga i samhället som ni drivit till ett ännu större utanförskap med er vidriga politik. Tänk på dom när du äter dig mätt imorgon, du har ju trots allt får några tusen kronor mer i plånboken varje månad medan som svaga får mindre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.