En dag jag aldrig glömmer!

För tio år sedan inträffade det som kom att förändra många människors liv. Den ödesdigra annandag jul 2004 då Tsunamivågorna slog till mot Indonesien och mot Thailands västkust med otroligt stor kraft. Jag kommer aldrig att glömma den dagen, jag och min familj hade precis kommit hem efter två veckors semester på ett underbart hotell nära stranden i KhaoLak. En dag när vi gick runt i området kommenterade vi en hög mur som omgärdade ett av de hotell som låg i närheten av vårt hotell och i nyhetsrapporteringen vi följde visade det sig att just denna mur krävt många människoliv eftersom den inte gick att ta sig över. Året efter var vi tillbaka i KhaoLak och såg förödelsen, av det hotell vi hade bott på fanns bara swimmingpoolen och en mindre receptionsbyggnad kvar. Allt var borta! Jag är förundrad över den reaktion som vi svenskar hade efter den stora katastrofen. Istället för att undvika semester i Thailand ökade antalet svenska turister till landet. Ett sätt att tillföra pengar till landet för att återuppbyggnad ska kunna äga rum.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

 1. Bergis

  Väljarflykten till Sverigedemokraterna har redan börjat och det liknar en tsunamivåg. Här är ett axplock från 1000tals kommentarer på moderaternas Facebooksida.

  En röst på M är mao en röst på MP , far åt helvete med er , aldrig mer en röst på ett alliansparti !

  Varför radera och censurera era egna väljares åsikter? Är inte det att svika dom 2 gånger? Demokratiskt självmord på Svea idag. Inte det bästa draget. Trodde vi hade åsiktsfrihet, demokratiska val, yttrandefrihet men det var fel.

  Jag röstade på alliansen. De gav mig TYDLIGA löften de inte höll. De svek mig! Min röst blir nästa gång en röst i protest.

  Dra åt helvete! Glöm min röst nästa gång! Och adjö till Sverige…

  Jag är så besviken har jobbat för partiet i över 18 år suttit både i KSAU och i min region. Den politik Ni för nu är fullständigt Sverigefientlig. Ja jag har bytt parti mot min vilja men med min övertygelse.

  Decemberöverenskommelsen förkortas ju faktiskt (DÖ). Ganska talande. Precis som många många moderata väljares vilja att åter rösta på M…

  Åsså fanns det bara ett oppositionsparti, hmm…

  Är helt förstummad, vad händer i svensk politik, ska alliansen stå och reagera mot rödgrönas politik men sen ändå inte försöka stoppa den? Det här är ju helt sjukt, vad tänker de med? efter valet var jag stolt, alliansen stod upp stenhårt för sina väljare och så kommer det här!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.