Löften komma och löften gå…

I en debattartikel i Dagens Samhälle så lyfter flera företrädare för Allianspartierna fram det problematiska med att Stefan Löfven gett för stor makt till Vänsterpartiet. Det skriver tydligt att Stefan Löfven och andra ledande socialdemokrater tydligt före valet i september 2014 sa att de ville bilda en samarbetsregering som avsåg att söka överenskommelser över blockgränsen. Efter valet så möttes vi via media av en frustrerad Jonas Sjöstedt som fått kalla handen av Stefan Löfven och istället bildade han helt oförberett en koalitionsregering med Miljöpartiet. Jonas Sjöstedt frustration varade inte länge eftersom den rödgröna samarbetsregeringen insåg att de behövde Vänsterpartiets stöd för att få igenom sin budget. De rödgröna gav Vänsterpartiet precis vad de önskade utan att tänka på konsekvenser av sina löften. Efter denna kohandel med Vänsterpartiet fortsatte Socialdemokraterna att bryta flera blocköverskridande överenskommelser som Alliansen och (S) mödosamt gjort upp om. Syftet med detta var klart och tydligt. Det underlättade för den vänstersväng som den nya regeringen önskade se i politiken. Vänsterpartiets stora inflytande i valfrihetsfrågor efter valet är mycket oroande. Det handlar i grunden om två helt skilda synsätt. Antingen prioriterar man som alliansen patienternas rättigheter och möjligheter att välja vårdgivare eller så värnar man som de rödgröna partierna om landstingens byråkratiska makt att säga nej till det fria vårdvalet. Den samlade kritiken från berörda parter har varit tydlig gällande regeringens försök att stoppa patienters rätt att välja vårdgivare.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Erik

    Såg ett reportage på något av nyhetsprogrammen och där Ingrid Burman som uttalades sig positivt om mångfalden i välfärdssektorn. Hon är idag chef för Handikappförbuden. Och Burman verkar ha blivit religiös på äldre dagar eftersom hon tidigare representerarat Vänsterpartiet i Sveriges Riksdag. Vi får väl sammanföra Burman och Sjöstedt för, förhoppningsvis, utvecklande samtal om att enfald är sämre än mångfald.

  2. J.M

    Du skämtar va!?

    Ni i Alliansen la ju er platta inför Löfven! Ni om nån har ju sett till att kommunisterna fått nått att säga till om! Snack om ökenvandring för M…..

    Rent ut sagt tragiskt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.