En lång process!

Alla medier har skrivit mycket om den så kallade Decemberöverenskommelsen. Tolkningen av denna överenskommelse skiljer sig beroende på vilken politisk tillhörighet debattören eller skribenten har. Jag tycker det är intressant att företrädare för Socialdemokraterna så stort tar åt sig äran att överenskommelsen är en socialdemokratiskt förhandlingsseger. Nya moderaterna ville redan 2009 förhandla med (S) om formerna för hur en minoritets regering ska kunna styra vårt land, detta för att undvika att något pari blir vågmästare. Den omskrivna överenskommelsen innebär i stort att den största minoriteten bildar regering och även får igenom sin egen budget i riksdagen. Den politiska värld vi lever i idag är förändrad. (S) lever i många avseenden kvar i att de är ett politiskt parti med en majoritet av svenskarnas förtroende, så ser det inte ut. Vi står inför ett faktum att minoritets regeringar måste förhandla fram stöd för sin politik och då innebär det en förhandling med givande och tagande.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.