Kvalitetsregister för att vi ska reagera och agera!

Nationella kvalitetsregistren finns till för att skapa bästa möjliga vård och omsorg i Sverige. Registren ger unika möjligheter att arbeta för att kvalitet i vård och omsorg ska blir ännu bättre och säkerställa likvärdig vård i olika delar av landet och i olika grupper. Det är en positiv utveckling vi ser att dessa kvalitetsregister utvecklas och framförallt används på rätt sätt. De måste användas som jämförelse i hela landet och det får inte stanna vi det utan skillnader måste ifrågasättas och åtgärdas. Ett kvalitetsregister finns till för att vi ska reagera och även agera för att arbeta för en förbättrad vård och omsorg. Ibland kommer kritiken att det tar tid att registrera i registren men det måste få ta lite tid, hur ska vi annars kunna arbeta för en förbättrad, likvärdig vård och omsorg i hela landet om vi inte vet hur det ser ut

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.