Feministisk regering?

Statsminister Stefan Löfven skriver idag tillsammans med Jämställdhetsminister Åsa Regner på DN debatt om att den rödgröna regeringen är en feministisk regering. De har nu en jämställd fördelning av de politiska posterna inom regeringskansliet. Är det inte kompetens som borde vara ledordet istället för att jämställt fördela de politiska posterna? Stefan Löfven skriver att de hade stora satsningar på jämställdhet i den budget som inte fick gehör i riksdagen ,alla dessa satsningar kommer nu i vårändringsbudgeten. I den rödgröna budgeten fanns satsningar på förlossningsvården, det fanns satsningar på traineeplatser inom äldreomsorgen och det fanns satsning på att införa en tredje pappamånad i föräldraförsäkringen. De samhällsutmaningar som lyfts fram är inte nya. Jag tycker det är viktigt att arbeta för att minska löneskillnaderna mellan män och kvinnor och det finns inga ”quickfix” lösningar utan det krävs långsiktiga och strategiska förändringsförslag. Det finns inte en jämställdhetslösning för alla utan det måste finnas utrymme för individuella svar på de jämställdhetsutmaningar vi måste hantera.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.