Tuff arbetsmiljö !

För ett par år sedan lyssnade jag på ett reportage i Radions P1 om en rektors vardag på sin arbetsplats i en förort till Stockholm. Nu läser jag en rapport från Arbetsmiljöverket som beskriver samma utmaningar som den rektor jag lyssnade på gjorde. Det handlar bland annat om att skolledare på flera skolor pekar på ett stort inflöde av mejl, sms och telefonsamtal från föräldrar och vårdnadshavare, ofta i form av negativa synpunkter och där man kräver omedelbar återkoppling. I många fall är föräldrar eller vårdnadshavare nöjda med att bara ”få skriva av sig”, det finns ingen tanke på att det finns en mottagare på andra sidan som förväntas hantera den frustration och aggression som uttrycks. Det finns fler områden där arbetsmiljön för skolledare är en utmaning och det är positivt att Arbetsmiljöverket tittar närmare på det.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.