Återremiss!

Gårdagens kommunfullmäktige dominerades av vindkraft. I mitt inlägg i går konstaterade jag att det är en fråga som berör och det visade sig stämma helt och fullt. Förmiddagens information handlade om vindkraft, eftermiddagens sammanträde handlade om vindkraft. I vårt senaste kommunstyrelsemöte reserverade jag mig mot ett beslut om att tillstyrka en miljöprövning av en vindkraftspark eftersom flera markägare kände sig missnöjda över den information de fått. Det var den ingången jag hade under vårt fullmäktigesammanträde och jag tycker att vi som politiker är valda av våra medborgare och bör lyssna när man inte är nöjd. Jag yrkade på återremiss för att få lite mer tid att ta reda på var missnöjet finns och hur vi kan lösa frågan. Det handlar inte om att vara för eller emot vindkraft. Den styrande (S) och (V) majoriteten ville att vi skulle ta beslut på sammanträdet men vi fick tillräckligt många röster för att skicka ärendet på återremiss och det känns som en liten delseger att ge de missnöjda markägarna lite tid att försöka reda ut frågan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Britt-Inger Eriksson

    Nu förstår jag inte riktigt hur du menar? Ska vi markägare som endera är för vindkraften (de som har sålt sig till vindbelastning) och de som är emot (som ska bo i vindparken) – ska vi slåss om saken?? Jag trodde att det var de förtroendevalda i kommunen som ska ta beslut om hur kommunen bäst tillgodoser kommuninvånarnas behov. Det kallas demokrati.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Jag har inte tagit ställning för eller emot vindkraft, det återremissen handlar om är att markägare anser att de behöver tid för att få ett bättre underlag och då innebär en återremiss just detta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.