Överskottsmålet väcker frågor!

Vi har genomgått en av de värsta ekonomiska kriserna sedan i början av 1900-talet och Sverige har tack vare god ekonomisk politik klarat sig relativt väl jämfört med de flesta andra länder inom Europa. Med Anders Borg som finansminister i den tidigare Alliansregeringen fanns en tydlig inriktning och ekonomisk stabilitet för hela landet. Anders Borg förklarade att Sverige inte kommer att uppnå vårt överskottsmål förrän i slutet av denna mandatperiod Denna ekonomiska politik orsakade stor kritik från de rödgröna som ansåg att Sverige förde en oansvarig ekonomiskpolitik. I gårdagens Dagens Nyheter skriver Stefan Löfven tillsammans med Magdalena Andersson att de har för avsikt att inte hålla fast vid överskottsmålet och istället lösgöra resurser för investeringar. Det väcker frågor varför det är helt i sin ordning att inte hålla fast vid överskottsmålet nu men det var oansvarigt för mindre än ett år sedan?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Vad ska de göra om de ska slippa dra ner alltför mycket på utgifterna? S och MP skall ju delvis anvnda det slopade överskottsmålet med satsningar i infrastruktur mm,och vad gjorde Alliansen med det slopade överskottsmålet, för Ni fick ju väldig kritik för att Ni inte höll Er till målet.

    Vad gjorde Ni med dessa pengar?

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vanlig ekonomisk retorik säger att man ska satsa pengar i lågkonjunktur för att bla hålla uppe den egna industrin och spara pengar i högkonjunktur för att kunna möta nästa lågkonjunktur.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.