Lägg inte ned den spetskompetens vi har i Lycksele!

Skatteverket ska finnas där företagen finns idag eftersom kontroll av och information till företag kräver att Skatteverket finns på plats. Det är en viktigt uppgift för ett av våra betydelsefulla verk i landet. Vi är bereonde av att Skatteverket har riktiga uppgifter lagrade i sina databaser och att eventeulla ändringar och justeringar hamnmar på rätt ställe. 2008-2010 reformerade Skatteverket sin verksamhet och slog ihop ett stort antal kontor för att effektivisera och ha stor närvaro i de stora regionerna. Lycksele kontoret med sina 28 medarbetare fick ett specialuppdrag att tillsammans med Vetlanda skapa en verksamhet för att hantera registervård för hela landet. Den verksamhet som nu sker i Lycksele är unik och drivs av medarbetare som arbetat upp en hög kompetens för att se till att alla Skateverkets register är uppdaterade och korrekta. Nu pågår förhandlingar om att Skatteverket vill lägga ned fler kontor i Sverige och vilka kontor som detta gäller är ännu inte klart . Jag är väldigt oroad att Lycksele som ett litet kontor kommer att vara ett av de kontor som hotas. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht var tydlig med att vi måste vända flyttlassen från Stockholm ut i landet istället och att statliga verk måste ta ett större regionalpolitiks ansvar. Den motivering som Skatteverket har till denna neddragning av kontor handlar inte om att spara pengar och då känns det ännu mer underligt att Skatteverket riskerar tappa stor spetskompetens i den verksamhet som drivs vid Skatteverket i Lycksele. Jag hoppas att Skatteverket tänker om och tänker rätt och ser betydelsen av att Skatteverket får fortsätta sin verksamhet i Lycksele.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Göran Mårtensson

    Bra skrivet Elisabeth. Jag tycker att du har fångat mycket av det viktigaste. Statliga myndigheter ska naturligtvis effektivisera men man ska inte leda uttåget från de mindre städerna. Detta måste politiken förhindra.
    På riksdagens hemsida kan man läsa: All offentlig makt utgår från folket och politikerna är deras valda företrädare.
    Hoppas att det blir många politiker som gör som du och till slut stoppar detta förslag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.