Fler unga behövs !

Jag läste en rapport om som lyfte fram utmaningen att få fler människor att ta på sig uppdraget att bli nämndeman. Medelåldern bland nämndemännen fortsätter att vara hög och det speglar stora delar av den politiska verkligheten. Många unga hoppar av sina uppdrag av olika anledningar och det är svårt att få ihop arbetsliv, familjeliv med ett politiskt engagemang. Nämndemän har ett stort ansvar i en domstol och det är av stor betydelse att vi har en bra representation av vårt samhälle för att domstolarna ska kunna fatta bra domslut. Vi måste komma ihåg att unga politiker tar inte bättre beslut än äldre. Unga människor är inte en homogen grupp. Vi har alla skiftande värderingar, erfarenheter, intressen, förutsättningar och möjligheter. Vi delar däremot alla unika erfarenheter om hur det är att vara ung i Sverige idag. Politiken i Sverige behöver fler unga politikers erfarenheter och kunskap – då blir de gemensamma besluten bättre. Återstår är utmaningen hur vi får fler unga att engagera sig

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.