(S)vikna löften fortsätter!

Som på ett radband kommer skattehöjningarna från den rödgröna samarbetsregeringen. De vallöften som (S) och (MP) gick till val på är inte värt mycket när det gått 6 månader av mandatperioden. ROT-avdraget försämras, RUT-avdraget halveras, bensinskatten ska höjas, diselskatten höjs, stödet till etanol minskas. Den rödgröna samarbetsregeringen fortsätter att bryta sina vallöften och det är märkligt att inte de väljare som valt att lägga sin röst på de rödgröna inte protesterar mot alla svikna löften.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

15 kommentarer

 1. Louise

  Löfven han har inte hållit något lovat eller sagt han ska göra. Denna regering är en stor besvikelse och dom har verkligen gjort att man tappat tron på politiker. Detta dom håller på med kommer inte sluta bra och det kommer synas på nästa val.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag tycker det är trist att ingen reagerar på alla dessa löften som nu bryts ett efter ett. Jag har stort respekt att de skapar en brist på förtroende.

   • Louise

    Reaktionen på (s) löftesbrytningar kommer visa sig i att SD kommer bli starkare och det är nåt som jag inte ser positivt på. Vi måste verkligen gå ihop oss och protestera för Svenska folket kommer gå som förlorare ut ur detta. Jag tror många sitter och suckar och bekymrar sig i hemmet men känner att ska det löna sig att protestera för kommer någon att lyssna på oss?! För när vi protesterat förut har det inte givit något

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

     Jag håller helt med dig i din oro att det är svårt att få människor att engagera sig och att många sitter hemma och suckar över vad som sker i vårt samhälle och känner frustration över att inte kunna påverka. Att SD går fram är något som vi gemensamt måste ta ansvar för och försöka stoppa. Just nu pågår en stor politikutveckling inom moderaterna och det kommer att kunna ge en ny politik inom många områden bla integration. Det ser jag fram emot.

     • Louise

      Låter intressant med politikutveckling ska bli roligt att få se vad det är för något.

 2. Leif

  Gissar att kompromisser har tagits pga att ER budget gick igenom. Med andra ord, det är NI som är orsaken. Borgare! 😀

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Den rödgröna samarbetsregeringen gav en rad löften innan valet och sviker dessa löften på rad. De skattehöjningar som nu aviseras är på den kommande budgeten så jag det vore klädsamt om regeringen tog ansvar för sin politik istället för att skylla på andra.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Du har så rätt, det är trist att se hur (S) går miljöpartiet och vänsterpartiets politik till mötes.

 3. Åsiktsmaskinen

  Konstigt det här med politik. När Moderaterna bryter sina vallöften är det helt okej, och inget du överhuvudtaget kommenterar.
  När era motståndare bryter sina vallöften (främst antagligen på att de tvingas kompromissa en hel del på grund av det parlamentariska läget) då slår du på stora trumman.
  Dubbelmoral heter det på ren svenska.

  Varför skulle det vara värre när S bryter sina vallöften än när M gör det?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Innan valet var Alliansen tydlig med att vi ville se politisk inriktning från (S) och även hur de kompromisser med samarbetspartier skulle se ut. Alliansen och väljarna fick inga svar och det är tydligt nu att de löften de gav inte är något att lita på.

 4. Ove

  Hej.
  Bara så synd att ni lät er luras i december, tyvärr är er rädsla för SD roten till att vi nu ser hur vi kommer att bli bestraffade i glesbygden. Ni svek ju oss som röstade borgerligt i och med att ni inte gick till nyval, tala om att S lurade skjortan av er. Ni skulle skämmas.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Det är ingen enkel fråga och jag håller bitvis med dig

 5. nisse

  Du prata löften hur blev det med er moderata regeringen och vi som blev långtidssjukskrivna vi gick en säker väg mot döden helvete sluta och hänga ut andra partierna sopa fram för din egen dörr först.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.