Ökad deltagande!

År 2014 var första gången som val till Europaparlament, riksdag, landstings- och kommunfullmäktige hölls under samma år. I riksdagsvalet ökade valdeltagandet med 1,2 procentenheter till 85,8 procent. Det är tredje riksdagsvalet i rad som andelen röstande ökar. Situationen till landsting och kommun val ser nästan likadan ut. Även om andelen röstande ökade fanns det i 2014 års val betydande skillnader i valdeltagande mellan olika grupper. Även om andelen röstande ökade fanns det i 2014 års val betydande skillnader i valdeltagande mellan olika grupper. Kvinnor röstar i större utsträckning än män, Unga och äldre har lägre valdeltagande. Det finns en rad andra skillnader i valdeltagande när det gäller utbildning, sysselsättning ,men den gemensamma nämnaren är att delatagndet vid våra olika val ökar och det är positivt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.