Klimatsmart!

Klimatfrågor påverkar oss alla mer eller mindre. I dag är jag på årsmöte för klimatkommuner i Sverige där Lycksele kommun är en av medlemmarna. Givetvis är det skillnad på det arbete som pågår när det gäller energieffektivisering beroende på om vi kommer från Göteborg eller Lycksele men det finns många likheter. Vi måste alla ta ett ansvar för att arbeta klimatsmart och vi kan alla bidra. Ett spännande projekt är under uppbyggnad i Eskilstuna som heter ReTuna. Här samlar man återvinning och återbruk på samma ställe och erbjuder företag att på olika sälja vidare produkter till oss konsumenter. Det finns spännande projekt om infrastruktur och trafikplanering som går att använda på hemmaplan och det finns projekt om sopsortering och biogas som också är intressant. Nätverkande är betydelsefullt för att lära av varandra.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.