Märklig satsning!

Sverige är ett litet exportberoende land och vi behöver alla våra företag och industrier för att kunna fortsätta att utvecklas. Det är viktigt att näringslivet ges rätt förutsättningar att vara konkurrenskraftiga och det är viktigt att det finns en långsiktighet i de inriktningsbeslut som fattas för att utveckla företagande i hela landet. Innan valet stod Stefan LÖfven i debatt efter debatt och sa att Socialdemokraternas hade en positivt syn på företagande och att satsningar skulle göras för att utveckla och förstärka företagande. I vårbudgeten som presenteras i dag finns en speciell satsning på näringslivet på drygt 200 miljoner kronor. Det är positivt att den rödgröna samarbetsregeringen ser behovet. Vad som i ljuset av denna satsning blir lite märkligt är att man samtidigt höjer skatterna på företagande på nästan 6 miljarder kronor. Det man ger med ena handen tas flerfaldigt igen med den andra. !

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

3 kommentarer

 1. lf

  Det är helt riktigt att man skall satsa på företagen särskilt de levererar på export.
  Under stor del av vår nutid har Sverige varit framgångsrikt. Detta beror på att regering och näringsliv har haft ett bra samarbete.
  Under eran tid i regeringsställning har Norrland inte prioriterats.Järnvägen var ett särintresse sa Reinfeldt och din kollega i Västerbotten gjorde ingenting för Norrbotniabanan.
  Men nu höjs röster från moderaterna.Varför gör inte regeringen någonting.
  Jag tror inte att er nuvarande partiledare driver frågan om Norrbottniabanan och de norrländska frågorna.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Jag är enig med dig att norra Sverige inte ligger högst på prioriyetingen när det handlar om satsningar. Min strategi är att ständigt lobba för regionen och de möjligheter som finns och jag tror att trägen vinner. Vår region är en region med stora potentialer och det handlar om att väcka intresse för det.

   • lf

    Jag kan säga dig att för flera decennier var det en vänsterpartist från Dorotea,framlidne skogshuggaren John Andersson som satt riksdagen.Han drev igenom att de stora vattenfallsaktörerna
    måste avsätta en del av sina vinster till de kommuner som drabbats av regleringar .Detta har genererat ett bra tillskott till glesbygdskommunerna.
    Heder åt denna man.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.