Komplex fråga som inte går att lyfta ut!

Jag har vid ett flertal tillfällen skrivit inlägg om Alliansens finanspolitik som under den stora finanskris vi gått igenom gynnat Sverige på ett positivt sätt. Vi kan med facit i hand se att många av våra Europeiska länder inte hanterat sin ekonomi på samma ansvarsfulla sätt och att de nu får ta konsekvenserna av detta. Alliansens finansminister Anders Borg lyfte fram att det finanspolitiska ramverk med överskottsmålet som en pusselbit var betydelsefullt att förhålla sig till. Vår nuvarande finansminsiter var under valrörelsen kritisk till att Anders Borg inte kunde leva upp till det finanspolitiska ramverket och debatten var stundtals het. Nu har den rödgröna samarbetsregeringen gett Konjunkturinstitutet i uppdrag att se över konsekvenserna av att ändra nivån i överskottsmålet. Alliansens fyra partier vill se en betydligt bredare utredning för att se konsekvenserna av att ta bort överskottsmålet och hur det påverkar hela det finanspolitiska ramverket. Det är en komplex fråga som inte går att lyfta ut och vi måste se helheten för att kunna ta rätt beslut i frågan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Lars Gidlöf

    Hej

    Ja svåra frågor. Jag vet att Anders Borg och nuvarande finansminister har högre studier i ekonomi.

    Jag undrar vilka studier du har som kan utala dig om frågornas komplexitet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.