Hur vill vi ha det?

Hur planerar vi för vår framtida äldreboende? Det är en intressant fråga att ställa sig, lika intressant är hur vi förhåller oss och hanterar den demografiutveckling vi ser i dag och den verklighet vi står inför redan idag. De senaste hundra åren har medelåldern för kvinnor och män ökat med drygt 25 år, under den tiden har vi sänkt pensionsåldern. Vi har inte riktig förhållit oss till den verklighet vi befinner oss i att vi blir äldre och allt friskare. Vi ställer höga krav på boende och på de aktiviteter och stöd vi vill ha. I dag bor våra äldre hemma allt längre och när de flyttar in på ett särskilt boende är de i behov av stora insatser. Stor del av de särskilda boenden som våra kommuner har idag är demensboenden. Det finns få boende för friska äldre som vill ha lite extra stöd och lite sällskap. Hur vill vi ha våra äldreboende?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.