Se hela Sverige som en tillgång!

Skatteverkets planer på att flytta kontoret till Umeå har fått otroligt många människor från hela landet att engagera sig och det sker påverkan på alla nivåer för att skapa opinion. Jag kan inte låta bli att fundera över varför vi har den situation vi har med en eventull nedmontering av statlig verksamhet i Lycksele. Vad ger det för signaler till oss som bor i denna region? Vi lyfter ofta fram att hela Sverige ska leva och det är viktigt att vi ser hela Sverige som en tillgång. Hur ser andra delar av Sveriges innevånare på oss som bor i glesbygd eller bor i norra delen av Sverige? Jag har på kort tid fått en rad kommentarer som jag inte kan låta bli att reagera över. Vid ett möte i Mälardalen möttes jag vid ett flertal tillfällen av kommentaren” Kommer du ända från Lycksele?, Har ni snö där?” Ja vad svarar man, varför möts inte de som kommer från Skåne av samma kommentarer, skillnaden i avstånd är inte speciellt stor. I går blev jag uppring av en säljare som ville höra om jag var nöjd med en prenumeration av en morgontidning. – Jag är nöjd med tidningen med inte med distributionen. Jag vill inte läsa morgontidningen på eftermiddagen, jag vill inte ha lördag, söndag och måndags tidningen på måndag eftermiddag. Mitt svar genererade följande kommentar från säljaren- Va, bor du i skogen! Vad finns det för syn på oss som inte bor i storstadsregionerna? Var är kunskapen om Sveriges geografi?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. nisse

    Sverige som en tillgång det såg ju moderaterna till å bli vi blev ju våldtagen av masinvandrin från tredjevärden

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.