Ännu ett löftessvek!

I förra veckan skrev jag ett inlägg om de satsningar som den rödgröna regeringen aviserar inom äldreomsorgen. Satsningen är stor, fram till 2018 utlovas en satsning på 7 miljarder kronor för att bland annat stärka upp bemanningen inom äldreomsorgen. Hur denna utökade satsning på medarbetare inom äldreomsorgen skulle styras upp kunde jag inte låta bli att fundera över i mitt tidigare inlägg. Vad som fortsatt är intressant i denna storsatsning på äldreomsorgen är att den rödgröna regeringen tillsammans med Vänsterpartiet inte har varit helt ärliga när de beskriver sina satsningar. I vårbudgeten som finansminstern nyligen presenterar kan man läsa att den satsning på äldreomsorgen på 7 miljarder kommer att omdisponeras så att nästan 5 miljarder går till andra områden. Kvar blir lite drygt 2 miljarder kronor som 290 kommuner ska dela på under tre år. Det är lite andra satsningar än de som så stort utlovades. Ännu ett löftessvek!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Hasse

    Är det inte dags att sluta prata om svikna vallöften då det är alliansens budget som gäller , nu bör
    varje svaensk se skillnaden på höger och vänsterpolitik. vad har hänt med alla miljoner som ni sänkt skatten med ? Inte har det då blivit fler jobb iallafall.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Det handlar definitivt inte om att den rödgröna regeringen inte lyckades få igenom sin budget. Det handlar om alla de stora löften som (S) och (MP) stod i valrörelsen och lovade sina väljare. Det handlar om alla dessa löften som de lyckades vinna valet på, dessa löften som de nu bryter ett efter ett. Det måste kännas väldigt knepigt för de väljare som röstade på (S) och (MP) som nu blir grundligt lurade allihop.

  2. Leif

    En Moderat som varit med och styrt Sverige i 8 jävligt tragiska år, säger något om svek mot dom äldre? Sjukaste jag läst på länge, faktiskt, jag spyr när jag tänker på det. Fy fan

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Om du tittar på de mätningar och undersökningar som gjorts så ser du att din bild av det svenska samhället inte stämmer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.