Ingen vänstervåg !

Vi ser nu tydliga effekter av den ekonomiska politik som Anders Borg och Alliansen drev under den värsta finanskris vi upplevt sedan 1920-talet. Trots en aggressiv politik finns mycket kvar att göra. Arbetslösheten har legat relativt stilla på en nivå kring 8%, Antal sysselsatta och sysselsättningsgraden fortsätter att öka, det har varit en stadig uppgång sedan 2009. Vi måste fortsätta att hålla i en aggressiv arbetsmarknadspolitik och inte vika av på den vänstervåg som den rödgröna regeringen vill att vi ska slå in på. Det är av stor betydelse att vi stärker kunskapskraven för våra unga, att vi satsar mer på matchningsanställningar och utbildning till långtidsarbetslösa. Listan kan göras lång med Alliansens föreslagna åtgärder för ett fortsatt starkt Sverige. Vi behöver inte en politik med stora skattehöjningar på jobb och arbete.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. Leif

    Så, när ni tog över efter sossarna så var ju allt gott er förtjänst medan det dåliga var deras. Nu är det samma sak men från deras sida.

    Men eftersom NI var först med gnället och skrytet, borde ni inte bara hålla käften och säga, ja vi gjorde samma sak?

    Moderat såklart

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vi måste alla vara självkritiska till den politik som drivs och försöka utvärdera och skruva till när den inte får den effekt som var avsedd. Vi måste också komma ihåg att vi sedan 2009 genomgått den värsta finanskris på nästan 100 år och vi i Sverige har inte sett mycket av den tack vare en bra politik. Se hur de flesta länder i Europa fått kämpa och fortfarande kämpar med sin ekonomi.

  2. Fd Moderat

    Ditt inlägg/rubrik antyder att Vänstern/Regeringen regerar med alliansens politik – att vänster vågen uteblivit?! Jag vet inte vad du vill komma, resultatet blir en propaganda artikel utan eftertanke!
    Ok, det är din lekstuga som du sa härförleden.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      De förslag som jag kritiserar är de som den rödgröna regeringen lagt fram i sin vårbudget. Det är helt och hållet en röd,röd,grön politik. De vallöften som de rödgröna vann valet på har de brutit till stor del.

  3. NB Stenvall

    Att du väljer referensåret 2009 är väl ingen slump. Det var då världen upplevde den värsta finansiella krisen sedan 30-talet. Om man i stället väljer år 2006, e!!er något år innan, så visar det sig att sysselsättningsgraden då var lika stor som i dag i åldersgruppen 15 – 74 år. Detta innebär ju att vi nu är tillbaka till vad som gällde för drygt åtta år sedan. Orsaken till detta överlämnar jag till andra att förklara.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Om man tittar på sysselsättninggraden från 2002 så är den på ca 67% vi ligger på nästan samma nivå nu. När den varvsom lägst var i slutet av 2007 då vi var nere på ca 64%. Det är tufft för ett litet exportberoende land som Sverige att behålla stora industrier och det krävs en aggressiv politik för att satsa på innovationer, tjänsteföretag och andra mindre företag för att få fler i jobb. Vi har dessutom en betydligt större invandring nu vilket också påverkar sysselsättningsgraden. Jag tycker att alla partier måste utvärdera sin politik för att kunna skruva om när den inte får avsedd effekt men att driva en vänsterpolitik i Sverige idag är helt fel väg att gå för att utveckla vår arbetsmarknad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.