Staten tvångsinlöser företag med för få kivnnor!

Sverige har just nu en justitieminister som anser att ett bolag som inte har mer än 40% kvinnor i sin styrelse ska upplösas av staten eller tvingas betala höga viten. Detta uttalande gjorde Morgan Johansson (S) i en EKO intervju i radion. Senare ändrade han sitt uttalande till att det inte är rimligt att lösa upp börsbolag som har för få kvinnor i styrelsen, hur det är med andra bolag som har för få kvinnor i styrelsen kvarstår fortfarande. Det är intressant hur företrädare för den svenska regeringen ser på företagande och att staten kan ändra regelverket och gå in och ta över företag är en helt absurd väg att främja företagande. Att vi har för få kvinnor i olika företagsstyrelser är ett problem men vi löser inte det med att lagstifta om könskvotetring eller tvångsinlösen, här måste vi se andra möjligheter som att arbeta med exempelvis valberedningar.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.