Allt är inte kärnfysik!

Det är ibland intressant att läsa olika forskningsrapporter och förundras över vilka slutsatser som dras av forskning. En nyligen publicerad rapport konstaterar att träning håller belastningsskador borta. Ja det är kanske inte svårt att ta till sig och det känns lite knepigt att lyfta fram ett välkänt faktum i en forskningsrapport. Sjukdomar och besvär i leder och muskler är tillsammans med psykiska sjukdomar den vanligaste orsaken till sjukskrivningar längre än två veckor hos både kvinnor och män i Sverige. För att förebygga arbetsrelaterade belastningsbesvär har träning på arbetstid visat sig gynnsamt i flera studier. För att få god effekt av träning är det också viktigt att se till att det finns tillräckligt med tid för återhämtning. Inga större nyheter men nog så viktiga att påminna oss om.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

 1. John

  Du har helt rätt att de finns inte tillräcklig tid med återhämtning tex efter en sjukskrivning . Jag fick återgå till jobb två månader efter ett knäbyte trots att jag inte klarade av en heltid som byggjobbare , men ingenstans har ni i Alliansen underlättat för oss som jobbar i tyngre jobb . Begränsningar i sjukskrivningar bevisar bara att ni struntar i de svaga i samhället .

 2. Eskil

  Ja visst är det roligt med forskningsrapporter, den här till exempel:

  http://lnu.se/om-lnu/1.118352/skillnader-mellan-olika-grupper-pa-arbets–och-bostadsmarknaden—ny-avhandling

  i denna doktorsavhandling kan man bla läsa att:

  -Svenskar vill bo bland svenskar och flyttar, eller ids inte flytta in ifall det är förmånga invandrare i ett område.

  -Svenska barn som växer upp i invandrartäta områden får sämre jobb i vuxenlivet, alltså invandrare är ”dåligt inflytande”, något som är kännt för alla som har iaf en hjärncell att tänka med.

  -Invandrare som vuxit upp bland invandrare av SAMMA ETNICITET har det också bättre.

  Så min fråga till dig är ju VARFÖR tvingar du och dina lakejer oss att blanda upp oss med invandrare? Ingen vill ju tydligen det! För samhället blir inte bra då!
  Fattar du inte varför sverige var så bra under din uppväxt, varför vi inte var i krig eller varför det gick så bra? ”Svenska folket är alla lika och vi strävar efter samma mål”.

  Stoppa invandringen och påbörja repatrieringen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.