Intressant debatt väntar!

I dag är det Kommunfullmäktige i Lycksele. Den stora frågan där all debatt kommer att ligga är den handlingsplan för en ekonomi i balans som tagits fram. Det som väcker frågor är att handlingsplanen till 99% är byggd på att Socialnämnden ska klara av de sparförslag som lagts fram. Jag är medveten om att Socialnämnden har ett stort underskott men stora delar av verksamheten är styrd av lagar och förordningar och det går inte att neka personer hjälp och stöd enligt den svenska lagstiftningen. Det är också svårt att budgetera för hur många som behöver hjälp och stöd och därför känns handlingsplanen väldigt svår att förhålla sig till. Jag tycker det är märkligt att inte andra nämnder också visar upp förslag till sparåtgärder för att vi gemensamt t ska klara av att nå en budget i balans. Intressant dag väntar!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.