Stor razzia!

Jag läste i en tidningsartikel att en stor världsomspännande razzia genomförtsmot olika internetleverantörer, webhotell och andra som har säljer illegala läkemedel via sociala medier. I Sverige har Läkemedelsverket, Polisen och Tullverket samverkat i operationen, som omfattat insatser mot både införsel och försäljning av olagliga läkemedel i landet. Denna razzia har resulterat i att ett 60-tal sidor kunnat stängas ner, Tullverket har genomfört cirka 700 kontroller som resulterat i över 26 200 beslag av tabletter, kapslar och ampuller av främst dopingmedel och narkotikaklassade läkemedel. De vanligaste avsändarländerna var Thailand, Indien och Rumänien. Denna typ av försäljning av illegala läkemedel har ökat och därför är detta tillslag en droppe i havet av all den försäljning som sker. Det är bra att man gör razzior av denna typ för att visa att det inte är fritt fram och att det finns en kontroll.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.