Tror inte på det svenska näringslivet!

Regeringen har beslutat om nya lagar som gäller från den 1 juli. Flera av de nya lagarna visar med stor tydlighet den rödgröna regeringens avsaknad av tro på det svenska näringslivet. Med ena handen så slopar regeringen nedsättningen av socialavgifterna inklusive den allmänna löneavgiften, för personer som vid årets ingång inte har fyllt 25 år. Under perioden den 1 augusti 2015 till och med den 30 juni 2016 ska nedsättningen vara reducerad, för att därefter helt upphöra. Med andra handen införs extratjänster inom vissa delar av välfärdssektorn. Lönesubvention till arbetsgivare lämnas för en anställning som motsvarar 75 procent av heltid. Resterande tid förväntas individen söka arbete eller studera. Lönen ska vara kollektivavtalsenlig. Staten ska erbjuda unga jobb, inte det svenska näringslivet.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Sixten Jonsson

    Det är ju väl känt vad vänstern tycker om företagande men att öka de sociala kostnaderna med 15% för ungdomar är ju fruktansvärt. Om man ser det från ett arbetsgivareperspektiv så innebär detta beslut att nivån för arbetsgivaravgifterna slår alla tiders rekord och dessutom måste arbetsgivaren betala sjuklön de första 14 dagarna. Tiden före alliansen hade s regeringar en nedsättning på 5% som man borde ha återfört istället.
    Arbetsgivaravgifterna kommer under denna period att slå igenom 1000 miljardersvallen.Men inget ont som inte har något gott med sig för våra globala företag måste väl nu inse vart man ska förlägga produktionen för en hållbar organisk tillväxt så får Sverige hålla på med offentlig sektor istället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.