Varför då?

Svenska medborgare kan från den 1 juli resa till EU-länder utanför Schengenområdet utan pass, om de i stället har med sig ett nationellt identitetskort. Det gäller till exempel resor till Storbritannien och Irland. Vad är egentligen skillnaden. Du måste ansöka om ett nationellt id-kort som kostar lika mycket som ett pass. Känns som en onödig lagändring.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Anna

    För mig är det en utmärkt lagändring.
    Jag har inget körkort, däremot har jag ett nationellt id-kort… kan jag använda det när jag reser så blir det ingen extra kostnad, däremot om pass behövs måste jag betala endast för det utöver kostnaden som jag redan har för nationellt id-kort. Eller tänkte du att ”alla” har körkort och använder det som legitimation, så därför om man ska resa måste betala ändå för pass alt id-kort? Eller vad tycker du annars gör lagändringen tokig?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.