Viktiga sommarjobb!

Det har ringt in till skolstart i de flesta kommuner. Många elever ser i början av juni fram emot en lång, varm och ledig sommar. Lika många ser fram emot att sommarjobba, både kortare eller längre period under sommarlovet. I sommar har ca 85 000 ungdomar haft ett sommarjobb inom kommun eller landsting, många ungdomar har också jobbat inom andra sektorer på arbetsmarknaden. Det har blivit mer tydligt att många ungdomar söker sig till sommarjobb som de sedan har för avsikt att utbilda sig till eller de redan påbörjat en utbildning till. En enkät som SKL ( Sveriges kommuner och landsting) gjorde för två år sedan visar att drygt 70% av de feriearbetande ungdomarna upplevde att de utförde ett viktigt arbete. Ett sommarjobb är ett betydelsefullt första steg in på arbetsmarkanden.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.