Ett gemensamt mottagande inom EU

Gårdagens debatt mellan (V) och (SD) på SVT:s Agenda lämnar efter sig en hel del frågor. (V) tycker att vi ska öppna våra gränser och ta emot alla människor som vill komma till Sverige, vi ska bara ha statliga boenden och alla kommuner ska solidariskt hjälpa till att ta hand om alla människor som kommer till vårt land. Vad (V) inte har förstått och aldrig kommer att förstå är att det är skattebetalare och företag som står för de intäkter som staten har, det går inte att tro att dessa pengar finns i oändlighet och att allt ordnar sig bara staten sköter om det. Förra veckan var moderatledaren Anna Kinberg Batra i Tyskland och träffade Tysklands förbundskansler Angela Merkel och diskuterade hur ett gemensamt flyktingmottagande inom EU kan se ut. I dag träffas Tyskland och Frankrike för att diskutera samma fråga hur ett gemensamt europeiskt flyktingmottagande kan utformas. Jag tror att det är det som krävs för att vi ska komma tillrätta med de allt ökande flyktingströmmarna. Det går inte att göra som (V) vill att öppna gränserna och tro att den svenska staten ska ordna allt.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Anna Kinberg Batra har precis varit i Tyskland och diskuterat hur vi kan hitta ett gemensamt regelverk för att alla länder inom EU ska ta emot den flyktingström som kommer.

  1. Bergis

    Men signalpolitiken blir att; Kom till Europa, vi lovar att fördela ut er i hela EU. Snacka om vilka flyktingströmmar det kommer att bli. Kom det ihåg Elisabeth. Det är långt ifrån alla som har riktig flyktingstatus. Många kommer hit av ekonomiska skäl. Vi SD väljare har fattat det. Frågan är när moderaterna ska fatta det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.