Vi behöver olika former av företagande!

Svenskt Näringslivs rankinglista över hur företagsamheten är i den egna kommunen har presenterats och det är för Lyckseles del inte speciellt positiva siffror. Om vi ändå ska lyfta fram det positiva siffror som vi kan utläsa så har vi stigit två placeringar i det totala omdömet och ligger nu på plats 247 istället för förra årets placering på 249. Det finns en mer positiv syn på Tele- och IT . Något som jag reagerar över är att synen på tillgång av kompetens har ökat kraftigt med 90 placeringar. Det är ett område som diskuterats i en rad forum där jag medverkat och alla har varit överens om att tillgång på rätt kompetens för kommunen har varit svårt att hitta. Allmänhetens attityder till företagande och synen på entreprenader är lågt och det är väldigt tråkigt. Vi behöver ett starkt näringsliv med olika former av företagande. Att tro att kommunen är den arbetsgivare som ska dominera företagandet är inte en positiv utveckling för Lycksele.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.