Vansinnig politik!

Den rödgröna politiken framstår som mer och mer ogenomtänkt och underlig. Regeringen ger med den ena handen och tar tillbaka med den andra handen och får det att låta som satsningar. Vem tror regeringen att man lurar? Den fantastiska satsning som gjorts på att få landsbygdens biografer att leva vidare är en ren kompensation för att staten höjer momsen på biobiljetter. Vad som är ännu värre är den kompensation som den rödgröna regeringen ger till kommuner för att kompensera för att den rödgröna regeringen beslutat att höja arbetsgivaravgiften för unga. Regeringen fattar ett beslut som de påstår ska spara pengar men de kompenserar i samma andetag för denna ökade kostnad. Var står det privata näringslivet i detta? De får betala för det beslut som den rödgröna regeringen fattat, snacka om konkurrens på lika villkor. När Alliansen sänkte arbetsgivaravgiften för unga under 26 år så omfattade det alla arbetsgivare. När de rödgröna upphäver beslutet så får det privata näringslivet betala notan. Det är för mig helt vansinnig politik!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

5 kommentarer

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Så du tycker att det är OK att regeringen kompenserar komuner och landsting för en skattehöjning de själva beslutat om och låter alla andra företag stå för kostnaden? Det är en otroligt snedvriden konkurrens och inte en bra politik för Sverige.

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Så du tycker att det är OK att regeringen kompenserar komuner och landsting för en skattehöjning de själva beslutat om och låter alla andra företag stå för kostnaden? Det är en otroligt snedvriden konkurrens och inte en bra politik för Sverige.

 1. Bergis

  Men ändå har moderaterna skrivit under på Decemberöverenskommelsen. Ni satt och fånlog och trodde att DÖ skulle bli slutet för Sverigedemokraterna. Men icke! SD har nu 27,3 procent av väljarna i Yougovs September mätning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.