Oönskade konsekvenser!

I gårdagens Agenda på SVT såg jag en debatt mellan socialförsäkringsminister Annika Strandhäll och Moderaternas talesperson i dessa frågor Johan Forsell. Först kan jag konstatera att det är väldigt trist när en minister använder härskarteknik i en diskussion och hela tiden avbryter och inte respekterar att någon annan har ordet. Diskussionen handlade om beslutet från den rödgröna regeringen att ta bort den bortre gränsen i sjukförsäkringen och det är ett beslut som kommer att få oönskade konskevenser. Frågan handlar inte om att personer som är sjuka ska vara sjukskrivna, det handlar om incitament att få rehabilitering och så småningom återgå till arbetsmarknaden. Nya Moderaterna och Alliansen satsar betydligt mer resurser på rehabilitering och tycker att det är betydelsefullt att människor får möjligheter att komma tillbaka efter en sjuskrivning.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.