Tillfälliga uppehållstillstånd!

På Nya Moderaternas stämman i helgen tog vi beslut om att införa tillfälliga uppehållstillstånd. Jag tror att det är ett bra incitament att få fler ut på arbetsmarknaden. Om du innan tre år har passerat kan visa upp att du har ett arbete och att du har en skälig lön så får du ett permanent uppehållstillstånd. Det innebär att alla processer med validering av betyg, utbildningar och språkkunskaper måste snabbas på. Det tar i dag alldelens för lång tid. Jag tror att det är betydelsefullt att visa upp att vi ställer krav på att en snabbare integrering är viktig och att vi ställer krav.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

6 kommentarer

  1. Nordiska Motståndsrörelsen

    Du och din regering förstör sverige för all framtid med denna invandring!
    Tro inte att de ansvariga kommer gå straffria!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Upplysningsvis så är det Socialdemokraterna och Miljöpartiet som har bildat regering!

  2. Maria

    Hej Elisabeth.
    Jag tänker inte kommentera ert beslut, men jag har däremot en fråga: Hur tänker ni runt de ensamkommande flyktingbarnen? De har ju inte möjlighet att skaffa sig ett arbete med skälig lön inom loppet av tre år. Många hinner ju bli myndiga (och borde omfattas av ert beslut, eller …?) innan de ens hunnit läsa in grundskolan.
    Ha en fortsatt bra dag!

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Om jag har förstått hela innebörden av det beslut som tagits så handlar tillfälligt uppehållstillstånd om de vuxna som kommer. Barn och ungdomar som finns i en familj omfattas av de vuxnas försörjningsplikt. Tillfälliga uppehållstillstånd omfattar inte ensamkommande flyktingbarn.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.