Företagarfientlig politik!

I fredagens VK var det en stor artikel om företaget Lottas omsorg. Den rödgröna regeringens höjning av arbetsgivaravgiften för unga innebär att företaget får en ökad kostnad på 1 miljon kronor per år. Det är tufft att öka kostnaden för privata företag och samtidigt kompensera kommuner och landsting för den kostnad de har på grund av den rödgröna regeringens beslut att höja arbetsgivaravgiften för unga. Det är en rent företagarfientlig politik som framstår med stor tydlighet och jag tycker det är skrämmande att vi har en regering som slår sig för bröstet och ska ha EU:s lägsta arbetslöshet år 2020 och som driver en så företagarfientlig politik. Jag funderar på hur den rödgröna regeringen har tänkt att arbetstillfällen ska växa till om man försvårar för företagare? Det är naivt att tro att alla ska arbeta inom offentlig sektor.
Läs mer här Lottas omsorg

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

  1. Leif

    Har ingen aning om hur många anställda det går på en miljon, men är unga, oerfarna människor det bästa för omsorgen? Känns som ytterligare ett sätt för en företagare att lura systemet. Bra isåfall om det blir skillnad, våra gamla är värda mer än oerfarna ungdomar.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Den rödgröna regeringens företagarfientliga politik är tydlig när man kompenserar kommuner och landsting för en ökad kostnad och låter privata företag betala notan. Det är skrämmande att detta sker.

  2. John E Mårdner

    Hej Elisabeth Björnsdotter Rahm.
    Lycksele kommun är som vi alla känner till i ett dåligt ekonomiskt läge. Och för att bryta den nedåtgående eknomiska, trend, så är det dags att byta den politiska styrningen i Lycksele. Lycksele har helt enkelt inte råd med den blockpolitik vi haft de senaste mandatperioderna. Som enskild medborgare och fd företagare är min åsikt att det är dags att till att börja med byta ut det S-märkta kommunalrådet. Det är dags att byta upp sig till yngre kreativa människor i de olika nämnderna ex service och socialnämnden. Lycksele kommun..
    Kanske är det Du Elisabeth som ska ta över kommunalrådsposten. Du har rätt ålder, du har redan skaffat dig en internationell bred kunskap.
    Sanningen är, – Lycksele som den lilla befolkningsmässiga kommun vi är, kan inte styras av den blockpolitik som det varit de senaste mandatperioderna.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Vi är helt eniga om att Lycksele är i en väldigt ansträngd situation. Det finns tyvärr liten vilja från den styrande majoriteten att tänka nytt och söka alternativa vägar att lösa utmaningar. Vi står i det läge vi gör på grund av att röstberättigade i Lycksele gjort sitt val och det är tydligt att majoriteten inte vill ha förändring utan är nöjda med det politiska styret vi haft under många många år. Jag håller med dig om att vi i många områden måste söka breda överenskommelser och lösningar och här är Allianspartierna inte heller alltid på hugget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.