Spännande beslut!

I gårdagens Svenska Dagblad läste jag en intressant artikel om att företrädare för Kinas kommunistiska parti hållit ett fyra dagar långt möte om Kina framtid beslutat att lätta på regelverket om hur många barn en familj får ha. Systemet med ettbarnsbegränsningar infördes 1979 för att bromsa befolkningstillväxten och de som trotsade lagen riskerade böter. Enligt myndigheterna kunde landet inte få fram mat till den allt mer ökande befolkningen. Systemet har fungerat i städerna, där de flesta familjer i dag bara har ett barn. På landsbygden har många familjer två barn. Enligt det nya ställningstagandet så får alla par rätt att skaffa sig två barn. Det är en intressant politik som väcker en rad frågor. Hur tänker det styrande kommunistiska partiet med en begräsning på två barn, det är fortfarande en begränsning. I den kinesiska kulturen är det ofta så att barnen tar hand om sina far och farföräldrar, det innebär stora påfrestningar för en uppväxande generation. Spännande politik i ett lika spännande land!

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jonathan

    Verkligen!
    Spännande också att de inser värdet av det egna folket.
    Istället för att lösa sina befolkningsproblem med ”åldrande befolkning” och allt vad det kallas, med massinvandring. Så väljer regeringen att värna om sitt eget folk och öka barnmöjligheten med 200%!
    Ett synnerligen förnuftigt beslut! det märkt att asiaterna har 4IQ poäng mer än oss vita ”hatare”(som regeringen och sådana som du) kallar sitt eget folk.

    Heja Kina!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.