Hur tänker finansminstern?

Finansminsiter Magdalena Andersson gästade söndagens Agenda och talade om hur den stora flyktingkrisen påverkar Sverige. Finansminstern ville inte gå med på att temporärt införa gränskontroller eftersom det skulle påverka vår öppenhet inom Schengenområdet. Hur tänker Magdalena Andersson i detta fall? Om du som medborgare inom Schengenområdet reser mellan länderna så måste du oavsett ha någon form av id-handling som styrker din nationalitet. Varför skulle ett temporärt införande av gränskonstroller för att få bättre kontroll på den tillströmning som sker vara problematisk?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Leif

  Var det inte moderaterna som så gärna ville gå med i EU. Här är ert EU. Som vanligt glöms historien bort och nu sitter ni här med ert monster.

 2. Gandalfdenvite

  Sverige är inte ens i närheten av en ”systemkollaps”, men problemet med just Moderaterna är att de vägrar inse att skatter faktiskt kan höjas ifall det som nu finns behov för det! Sverige kan/bör tillfälligt höja skatten med 2 procent för att ha råd att investera i denna arbetskraftsresurs, och precis som vi lånar för att investera i infrastruktur så bör vi låna för att investera i dessa blivande skattebetalare…!
  Att Sverige varit urusla på att ta tillvara denna RESURS beror på den urusla svenska arbetsmarknads- utbildnings- o bostadspolitiken, INTE på för stor arbetskraftsresurs!
  Dublinförordningen måste omedelbart avskaffas eftersom den inte ens fungerar i teorin, när det som idag kommer långt fler än 1 miljon till EUs yttre gränsländer, där de flyende är tvingade att ansöka om asyl, samtidigt som EU beslutat omfördela enbart ynka 160 000 av de asylsökande till övriga EU-länder!
  Det enda system som fungerar i verkligheten är att de flyende ansöker om asyl på ambassaderna, och när ett land anser sig sakna förmåga att ta emot fler så hänvisas de till något annat lands ambassad!
  Schengensamarbete måste ändras så att varor o tjänster flödar fritt, men inte medborgare!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.