Är det ett försvar?

Jag kan inte låta bli att reflektera över den nyhetsrapportering som vi får. I morgonens nyheter så är en av de stora rubrikerna att det är så vanligt att unga flickor blir sexuellt antastade på nätet. Det är givetvis helt oacceptabelt och det är fruktansvärt att vi inte kommit längre med denna fråga. Jag var på en föreläsning för ca 10 år sedan och då var exakt samma fråga uppe till debatt. Det var en man som utgett sig för att vara en ung flicka på en rad chattforum och det tog inte många sekunder innan ”hon” blev kontaktad och fick sexuella inviter. Vi införde en lagstiftning mot grooming för 6 år sedan men den nya lagstiftningen är av olika anledningar inte verksam på ett tillräckligt sätt. I den rapportering som vi fick idag så hade man sökt upp männen via deras IP-adresser och de flesta skyllde på att de mådde dåligt. Är det ett försvar för att man sexuellt trakasserar unga tjejer?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.