Lagar innebär inte alltid en säkerhet!

Såg ett reportage på nyheterna om att kvinnlig könsstympning är förbjudet i lag i allt fler länder på den afrikanska kontinenten. Barnäktenskap är också en företeelse som i alltfler länder uppmärksammas och beläggs med förbud enligt lag. Det är en positiv utveveckling att detta sker och att det uppmärksammas allt mer i media och i andra forum som musik, litteratur och konst. När det gäller könsstympning så är det inget annat än grov misshandel av barn som inte har någon annan funktion än att förstöra unga flickor och kvinnors liv och på så sätt kontrollera kvinnor. Det är helt oacceptabelt att detta fortfarande sker och att det i många länder är kvinnor som håller fast vid denna sedvänja och gömmer sig bakom traditioner, kultur och samhällspåtryckningar. Att barnäktenskap förbjuds är också ett bevis på att världen krymper och informationsflödet blir större , bredare och snabbare. Trots dessa lagar förekommer både barnäktenskap och könsstympning av små flickor, det minskar men det förekommer och så länge vi ser detta hända kan vi inte sluta engagera oss och agera i frågan.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.