Skärp vapenlagstiftningen!

I veckan inträffade återigen en masskjutning i USA. De förekommer så ofta att nyhetsvärdet blir lägre och lägre för varje gång och det är en skrämmande utveckling. USA:s president har vid ett flertal tillfällen sagt att han vill skärpa vapenlagarna i landet men har inte fått övriga politiker med sig. I ett nyhetsinslag från Texas anser de som medverkade att det var en rättighet att bära vapen och kunna försvara sig. Det är väldigt enkelt att köpa vapen i USA och med en så liberal lagstiftning kommer dessa katastrofala massmord att fortsätta. Vapenlagstiftningen måste skärpas som ett första steg att stabilisera den utveckling som nu pågår i USA.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

4 kommentarer

 1. Mange

  Att skärpa vapenlagarna är ett steg åt rätt riktning, men det kommer aldrig få slut på skjutningarna.

  Sista skjutningen var ett terrorbrott, och för dom som verkligen vill så får man tag i vapen, en skärpning av lagarna kommer oxå öppna upp den svarta marknaden mer, och där finns det än värre vapen än dom som köps i butiker.

 2. lf

  Men herregud Elisabet,det är ju högerkrafterna i USA som inte vill ändra på dessa idiotiska lagar från
  1800-talets Västern.Men Elisabet här ser vi vilken makt vapenindustrin har.

 3. Jan-Erik Vahlström

  Nu måste du förklara dig. Du vill skärpa vapenlagstiftningen. Exakt hur har du tänkt att detta skulle fungera och vad skulle man vinna på det? Skall det inte få finnas jaktvapen i vårt land eller gäller det hur man förvarar dessa? Dom illegala vapen som florerar kommer man inte åt genom strängare lagstiftning utan där gäller det att komma på dom som för in dessa. Som du kanske inte vet så tycker jag att vapenlagstiftningen i Sverige är mer än nog om vi överhuvudtaget ska tillåta jakt med vapen. Har du gjort en tankevurpa eller hur menar du?

  • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

   Om du läste mitt inlägg så handlar det om vapenlagstiftning i USA, inte i Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.