Höjd säkerhet för Nobel!

I dag är det stor fest i Stockholm. Det är Nobeldagen med utdelning av Nobelpriset. I spåret av alla terroristattacker som skett runt om i välden den senaste tiden höjer nu Säpo sin säkerhetskontroll. Kungligheter, statsöverhuvuden, ambassadörer, Nobelpristagare och näringslivstoppar finns bland de över tusen gäster som samlas i Stadshuset för årets Nobelbankett. Regeringen har inför arrangemanget beviljat Säpo tillstånd att genomföra registerkontroller till skydd mot terrorism. Det innebär bland annat att Säpo går igenom sitt eget spaningsregister, den öppna polisens misstankeregister och belastningsregistret för att kontrollera exempelvis serveringspersonalen. Ett otroligt jobb för att säkerställa skyddet för alla närvarande. Det är en orolig omvärld som ingen kan blunda inför

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.