Minska missbruket av pass!

Ett förslag ligger på regeringen bord och är ett steg i rätt riktning att begränsa den människosmuggling som sker i allt större omfattning. Förslaget innebär att svenska medborgare ska beviljas tre svenska pass under en femårs period. Förslaget innebär att det ska ske en minskning av missbruk som följer av att en person kan inneha flera pass samtidigt, ska passet återkallas ska det också spärras när ett provisoriskt pass utfärdas. För små barn som förändrar utseende under uppväxtåren ska giltighetstiden för pass sänkas från fem år till tre år. Förslaget föreslås träda ikraft redan den 1 maj 2016.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.