Konstigt sätt att se på människors delaktighet på arbetsmarkanden!

En ny lag trädde i kraft i går som innebär att den bortre tidsgränsen försvinner inom sjukskrivningen. Jag tycker att det är konstigt sätt att skapa incitament att få personer som är sjukskrivna att återgå till arbetsmarkanden. Är man sjuk så ska man givetvis vara sjukskriven, det är inte dessa personer som detta handlar om utan det är personer som har en arbetsförmåga och som kanske kan återgå till viss grad och få en delaktighet på arbetsmarknaden igen. Eftersom regeringen öppnat upp för att man kan vara sjukskriven hur länge som helst så har man tydligt signalerat att man inte är intresserad av att människor kommer tillbaka på arbetsmarkanden utan det är bättre att de fortsätter vara sjukskrivna.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Självklart så skall det inte finnas någon bortre gräns att gå sjukskriven vid sjukdom. Man skall få vara sjukskriven så länge som man är sjuk och inte kan eller bör återgå i arbete. Under tiden skall rehabilitering ske, men sjukpenningen skall under denna tid inte röras. Jag ömmar mer för dom som är sjuka än för avdankade riksdagledamöter som fortsätter att leva på bidraget därifrån utan att ens försöka skaffa sig ett arbete.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Tråkig attityd du har om saker du inte har en enda aning om. Ska du kritisera så är det smakfullt om du bygger det på fakta istället för påhittade fantasier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.