Varför inte lära av andra?

Landstingsfullmäktige sammanträder och en av frågorna som diskuteras är situationen inom primärvården. Det är en utveckling inom primärvården i Västerbotten som måste tas på allvar och ansvariga politiker med Peter Olofsson (S) i spetsen kan inte fortsätta att stoppa huvudet i sanden och tro att allt är frid och fröjd. Det finns inget landsting som har lagt ett så stort uppdrag på primärvården. Att den ekonomiska ersättningen dessutom är lägst i landet för ett så stort uppdrag innebär att det är omöjligt att leva upp till alla krav som ställs. Det måste till ett nytänk för att få fler distriktsläkare på våra hälsocentraler och att uppdraget harmoniseras på en nivå som går att hantera. Det finns många landsting som borde vara ett föredöme för Västerbotten om man vill lära av andra goda exempel.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

2 kommentarer

  1. Jan-Erik Vahlström

    Medicinkonsulten i Lycksele har ju visat vägen till en ny förhandlingsmodell så om den sprider sig så torde väl problemet vara löst, nämligen- mer pengar annars så lägger vi ner.

    • Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) (inläggsförfattare)

      Smakfullt om du ville bygga dina kommentarer på fakta istället för påhittade fantasier!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.