Ris ger ros!

Lycksele Rotaryklubb har för tredje året i rad sålt påskris till stadens näringsidkare. Det är ett initiativ som fått uppmärksamhet i media eftersom alla intäkter oavkortat går till ett välgörande ändamål. Detta året går pengarna till vårt projekt Kugghjulet. Det är ett projekt som Rotary driver tillsammans med Lycksele kommun och som innebär att medlemmarna i Rotary ställer upp som språkvänner till våra nyanlända för att underlätta integrationen i vår kommun. Kugghjulet har bland annat genomfört en simskola för kvinnor där ett stort antal kvinnor fått lära sig att simma och att inte vara rädd för vatten. Nu planeras uteaktiviteter och en rad andra aktiviteter för att underlätta integrationen.

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.